gototopgototop
ENG  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
16.04.2020. - POČELA REALIZACIJA PROJEKTA „POMOĆ“ (CARE)

BT2Dana 16. aprila 2020. započela je realizacija projekta POMOĆ kojim će najugroženijim izbegličkim porodicama biti pružena tehnička pomoć u ugradnji građevinskog materjala dobijenog iz donacija Regionalnog Stambenog Programa (RHP). Projekat će biti realizovan u opštinama Bačka Topola i Stara Pazova.

 

Usled socijalne ugroženosti, siromaštva, bolesti, invaliditeta, i sličnih razloga porodice - korisnice projekta POMOĆ - nisu bile u stanju da samostalno ugrade donirani materijal, kako je inicijalno bilo planirano. Sredstvima projekta POMOĆ, koja je donirala EU preko Centra za regionalizam iz Novog Sada a sprovodi Hausing Centar u pomenute dve opštine, biće ugrađen građevinski materijal isporučen još 2016. godine a izbegličke porodice će konačno dobiti uslove za adekvatno stanovanje i uspešnu integraciju.

 

Hausing Centar će definisati održiva tehnička rešenja za svaki pojedinačni objekat, izraditi tehničku dokumentaciju, sprovesti tenderske procedure, poveriti izvođenje radova iskusnim izvođačima registrovanim za tu vrstu radova, kontrolisati kvalitet izvedenih radova i osigurati njihov uspešan završetak. Zadatak je vrlo izazovan - objekti na kojima će se izvoditi radovi su veoma lošeg kvaluteta, zidani od čerpiča, bez horizotnalnih i vertikalnih serklaža, bez izolacija. Postoji rizik od urušavanja objekata tokom izvodjenja radova usled remećenja vremenom uspostavljene stabilnosti objekata. Intervencije će se uglavnom odnosti na zamenu krova, hidro i termo izolaciju objekata, izradu cementne košuljice i postavljanje podnih obloga, izradu fasade, i sl.

 

Projekat je otpočeo neposredno nakon izbijanja epidemije virusom COVID-19 i proglašenja vanrednog stanja kojim je ograničeno kretanje na celoj teritoriji Srbije, uvedene mere socijalnog distanciranja i zabranje okupljanja. Trajanje vanrednog stanja će imati veliki uticaj na dinamiku implementacije projekta.

 

Rok za završetak projekta je 15. oktobar 2020.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price