gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
10.12.2018 – KROZ SPORT KA INTEGRACIJI

KS icoSport je važna alatka za integraciju mladih – on razbija kulturne, političke i socijalne barijere i pomaže integraciji u zajednicu. Stoga su iz sredstava projekta “Da svaki Rom ima dom” obezbedjeni dresovi i lopte za dečiji rukometni klub i omladinski fudbalski klub u Bačkom Gračacu. Lopte i dresovi su uručeni deci i treneru kluba, uz oduševljenje i veliku radost svih.

U naselje Bački Gračac u Odžacima, u kome je sredstvima projekta “Da svaki Rom ima dom” izgrađeno 16 stambenih jedinica za Rome iz podstandardnog Novog naselja, doseljeno je 8 porodica sa ukupno 17 dece predškolskog (8) i školskog uzrasta (9), u pravom dobu za početak sportskih aktivnosti u rukometnom ili fudbalskom klubu. Nadamo se da će sportske aktivnosti u ova dva kluba biti važan korak za njih.

Sport je mnogo više od fizičke aktivnosti – on pomaže deci da razviju zdrave stilove života, podučava ih važnim životnim veštinama i pomaže u razvojnom procesu, pri tom integrišući decu i njihove porodice u zajednicu. Sport osnažuje decu iz socijalno ugroženih grupa i pomaže im da prepoznaju svoje potencijale, a zajednici da bude otvorena i uključi kao ravnopravne članove društva.

Projekat “Da svaki Rom ima dom” finansira Evropska unija, su-finansiraju Vlada Republike Srbije i Opština Odžaci a sprovodi Hausing Centar u partnerstvu sa opštinom Odžaci.

footer

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price