gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
10.11.2018 – MAPIRANJE POTREBA U DVA NEFORMALNA NASELJA U BEOGRADU

Giz icoHausing Centar realizuje projekat finansiran od strane GIZ-a “Mapiranje potreba u dva neformalna naselja u Beogradu”. Projekat se realizuje u romskim naseljima Antena kod okretnice 75 na Novom Beogradu i Lazari na Mirijevskom brdu u opštini Zvezdara. Glavni cilj projekta je da na osnovu istraživanja i konkretnih podataka postavi osnov za iznalaženje mogućnosti za održiva stambena rešenja. Budući da su oba naselja već godinama bez vode i osnovne infrastrukture, podržana su merama GIZ-a "Osnovno snabdevanje vodom za piće i sanitarnim uslugama za neformalna naselja u Beogradu“ te se voda za piće svakodnevno dovozi cisternama a hemijski toaleti su postavljeni po obodu naselja.

Osim pružanja tehničkih informacija o naseljima i objektima i podacima o socijlanom profilu, potrebama i željama stanovnika, procena će dati preporuke za buduću regulaciju naselja i razvoj. Preporuke će pomoći lokalnoj samoupravi da ima jasnu sliku o situaciji u oba naselja kao i da razvije planove za dalja poboljšanja, uključujući legalizaciju u situacijama gde je ona moguća ili preseljenje na druge lokacije gde je potrebno.

Hausing Centar je izradio metodologiju procene potreba, zajedno sa zainteresovanim akterima izradio upitnik koji timovi anketara popunjavaju na terenu. Paralelno sa tim, arhitekte Hausing Centra će istražiti da li se, i pod kojim uslovima, naselja ili pojedinačni objekti mogu zadržati na trenutnim lokacijama. Trajanje projekta je dva meseca, odnosno do 15. Januara 2019.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price