gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
19.12.2016 - Studijska poseta Italiji u okviru projekta „Širenje modela socijalnih usluga u zajednici" (ERASMUS+)

Erasmus icoU periodu od 11-15 Decembra 2016. u Brindiziju, Italija, organizovan je prvi radni sastanak partnerskih organizacija koje sarađuju na projektu „Širenje modela socijalnih usluga u zajednici“ Projekat je finansiran sredstvima EU, iz programa ERASMUS+.Tokom boravka u Italiji učesnici sastanka su imali prilike da se medjusobno upoznaju i razmene svoja iskustva na teme obuhvaćene projektom.

Četvoročlani tim Hausing Centra je tokom ove posete zajedno sa ostalim učesnicima projekta radio na promociji volonterskih aktivnosti u zajednici; učestvovao u brejnstorming radionicama, upoznao se sa različitim modelima socijalnih usluga u zajednici koje sprovode partnerske organizacije, razvijao ideje vezane za web platformu projekta, isl. Domaćin sastanka, organizacija “Cooperative Sociale Artemide” iz Latiana je sjajno organizovala radni sastanak i studijsku posetu svojim projektima na jugu Italije - apartmanima “Paragoghe” (sigurna kuća za porodice sa decom) i projektima slične namene u gradovima Ostuni i Taranto.

U studijskoj poseti učestvovali su predstavnici partnerskih organizacija: Fundacion Escuela de Solidaridad Granada, Španija; Cooperative Sociale Artemide, Latiano, Italija; Organizata Shqiptare e Urdhrite te Maltes, Tirana, Albanija ; Ekologichno Sdruzhnie Prebalkan, Sofija, Bugarska ; Mary Seacole Housing Association, Luton, Velika Britanija i Housing Center, Beograd, Srbija

Tokom boravka ustanovljen je kalendar susreta i ostalih poseta u okviru projekta. Sledeći sastanak je zakazan za drugu nedelju februara 2017. godine u Skadru u Albaniji. Krajnji rezultat ovog dvogodišnjeg projekta, pored međusobne čvršće saradnje, zajedničkog rada i deljenja iskustava, biće i proširiva web platforma. U konkretnom radu na samoj web platformi, pored unosa informacija o projektu i posetama, predviđena je mogućnost angažovanja usko specijalizovanih volontera.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price