gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
14.10.2016 – OTVOREN PRIVREMENI PRIHVATNI CENTAR ZA MIGRANTE U BUJANOVCU

Bujan icoPrivremeni prihvatni centar za migrante u Bujanovcu, čiju rekonstrukciju je sproveo Hausing Centar, je svečano otvoren 14. oktobra 2016. Centar su otvorili Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Nikola Bizel, šef sektora Delegacije evropske unije u Republici Srbiji. Sredstva za rekonstrukciju i opremanje objekta u ukupnom iznosu od 340.000 Evra obezbedila je Delegacija evropske unije u Republici Srbiji.

Novootvoreni prihvatni centar kapaciteta 250 lica će omogućiti privremeni smeštaj u skladu sa svim medjunarodno priznatim standardima. Na objektu su izvedeni opsežni gradjevinski radovi, čiji fokus je bio na higijeni i bezbednosti korisnika. Objekat je opremljen novim razvodom instalacija jake i slabe struje, instalacijama centralnog grejanja sa kotlarnicom i instalacijama vodovoda i kanalizacije sa novoformiranim sanitarnim čvorovima. Posebna pažnja posvećena je formiranju prostora za smeštaj i igru dece i prostorima za dnevne aktivnosti i edukacije korisnika.

Hausing Centar je izradio idejno rešenje prenamene objekta, koordinirao izradu glavnog projekta, pribavio potrebne dozvole, sproveo tenderske procedure za izbor izvodjača radova, i vršio dnevni nadzor tokom izvodjenja radova. Radovi su započeli 01.06.2016. godine, a završeni su 11.08.2016.

Ovaj projekat je deo sveobuhvatnijeg programa koji finansira Evropska unija podržavajući pobolјšanje životnih uslova prisilnih migranata - "Za bolјi život", u ukupnoj vrednosti od 14,2 miliona evra.

IPA12-official-HC-Srp

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price