gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
22.08.2016 – HAUSING CENTAR RADI STRATEGIJU ODRŽIVIH STAMBENIH REŠENJA ZA NOVO NASELJE U BOGOJEVU

Bogojevo1-icoHausing Centar je potpisao ugovor sa opštinom Odžaci za izradu Strategije održivih stambenih rešenja za stanovnike neformalnog i podstandardnog Novog naselja u Bogojevu. Naselje u kome žive 34 romske porodice sa 107 stanovnika, od kojih 34 maloletne dece, je studijom OEBS “Procena stanja u neformalnim romskim naseljima u Srbiji” okarakterisano kao nepodobno za život i preporučeno je njegovo raseljavanje. Opština Odžaci je obezbedila finansijka sredstva za izradu Strategije , kao prvog koraka ka obezbedjivanju adekvatnih uslova stanovanja.

Novo naselje u Bogojevu je spontano nastalo 1965. godine, i razvijalo se bez ikakvog plana i kontrole. Nalazi se u plavnom području vodotoka, na zemljištu koje je namenjeno intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji, izvan obuhvata Plana generane regulacije Bogojeva. Prostor naselja karakteriše visok stepen prostorne izolovanosti i narušenosti prirodnih, ambijentalnih, funkcionalnih i urbanih odlika primerenih stambenoj zoni. Stambeni objekti su nekvalitetni, bez osnovne infrastrukture i ne ispunjavaju elementarne uslove za stanovanje.

Prema usvojenoj metodologiji koju je izradio Hausing Centar, Strategija će biti izradjena uz aktivnu participaciju žitelja naselja. Ona će uvažiti obostranu želju stanovnika naselja i lokalne samouprave Odžaci da se naselje raseli i da se obezbede uslovi za adekvatno stanovanje. Tokom izrade Strategije biće sprovedene opsežne i intenzivne konsultacije kako sa žiteljima naselja koje se raseljava, tako i sa primajućom zajednicom i predstavnicima lokalne samouprave Odžaci.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price