gototopgototop
ENG


  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
30.06.2016 – ZAPOČELI RADOVI NA ADAPTACIJI PRIHVATNOG CENTRA ZA MIGRANTE U BUJANOVCU

Bujanovac icoHausing Centar sprovodi radove na adaptaciji upravnog objekta preduzeća Svetlost iz Bujanovca i njegovoj prenameni u privremeni prihvatni centar za migrante i izbeglice sa Bliskog istoka i Sirije. Radovi su finansirani sredstvima Evropske unije, u okviru projekta “Za bolji život”. Kapacitet budućeg centra je 250 lica.

Cilj projekta je povećanje kapaciteta Republike Srbije za privremeni prijem migranata i izbeglica iz Sirije i sa Bliskog istoka i poštovanje i zaštitu njihovih osnovnih ljudskih prava. Predmet adaptacije je poslovni objekat nekadašnje fabrike akumulatora SVETLOST u Bujanovcu, površine 2.000 m2, koji od 2000. godine nije u funkciji. Objekat se nalazi neposredno uz autoput Vranje-Skoplje, na glavnoj trasi kretanja migranata kroz Srbiju. Fokus intervencija na objektu je opremanje instalacijama vodovoda, kanalizacije, centralnog grejanja, jake i slabe struje, uz prateće gradjevinsko-zanatske radove.

Hausing Centar je izradio idejno rešenje prenamene objekta, koordinirao izradu glavnog projekta, pribavio potrebne dozvole, sproveo tenderske procedure za izbor izvodjača radova, i vrši dnevni nadzor tokom izvodjenja radova. Radovi su započeli 01.06.2016. godine, a rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana. Ugovorena vrednost radova je oko 250.000 evra.

IPA12-official-HC-Srp

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price