gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
01.12.2014 - SOCIJALNO STANOVANJE U ZAŠTIĆENIM USLOVIMA FINALISTA KONKURSA WORLD HABITAT AWARDS 2014

premio wha icoKoncept “Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima“ koji već 10 godina realizuje i unapredjuje Hausing Centar proglašen je jednim od deset finalista uglednog svetskog konkursa u oblasti stanovanja World Habitat Awards (WHA). 

Ovo prestižno priznanje koje  se dodeljuje za projekte koji predstavljaju inovativna i održiva rešenja u oblasti stanovanja,dodeljeno je  u konkurenciji 200 projekata iz 80 zemalja širom sveta. Medjunarodni žiri WHA prepoznao je  koncept „Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima“  kao dobru praksu u obezbedjivanju adekvatnog  stanovanja i pružanju podrške u socijalnoj integraciji visoko ugroženim i marginalizovanim grupama, kao što su izbeglice, interno raseljena lica, romska populacija, lica u situaciji beskućništva.

Koncept „Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima“ nastao je 2002. godine kao odgovor na izbegličku krizu u Srbiji i predstavlja novu uslugu i pravo u sistemu socijalne zaštite. Njegovo stvaranje inicirali su Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Komesarijat za izbeglice i Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Srbije. Hausing Centar je učestvovao u kreiranju ovog koncepta i od 2003. godine ga neprekidno realizuje i unapredjuje. Do kraja 2014. godine je izgradjeno 1014 stambenih jedinica u 42 opštine/grada u Srbiji.

Zahvaljujemo se svim partnerima projekta - Komesarijatu za izbeglice i migracije, Ministarstvu rada i socijalne politike, opštinama i gradovima u kojima je projekat realizovan i njihovim Centrima za socijalni rad na spremnosti da kreiraju i realizuju novu uslugu u sistemu socijalne zaštite i podršci koju su nam pri tom pružili. Zahvaljujemo se i donatorima projekta, pre svih Evropskoj uniji i Švajcarskoj Agenciji za razvoj i saradnju, koji  su realizaciju ove namere omogućili.

Više detalja o priznanju WHA potražite na www.worldhabitatawards.org

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price