gototopgototop
ENG  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
01.10.2014 - USKORO OBNOVA NARODNE KUHINJE U ŠAPCU

Objekat narodne kuhinje u Šapcu, koji je teško oštećen tokom poplava koje su zadesile Srbiju u maju 2014, će biti obnovljen zahvaljujući inostranoj donaciji koju je obezbedio Hausing Centar i finansijskom učešću Grada Šapca. Projekat će sprovoditi Hausing Centar u periodu od 01. oktobra 2014. do 31. maja 2015. godine.

Objekat narodne kuhinje omogućava pružanje jedne od vitalnih usluga socijalne zaštite u Šapcu, svakodnevno pripremajući obroke za oko 1.000 socijalno najugorženijih građana, odnosno 450 porodica. U maju 2014, tokom kiša koje su prethodile katastrofalnim poplavama, objekat je teško oštećen usled prokišnjavanja i njegov rad obustavljen. Grad Šabac uz velike teškoće i dalje obezbedjuje obroke najugroženijim gradjanima. Šabačka narodna kuhinja je jedina kuhinja u Srbiji koja je bez prestanka bila otvorena od svog osnivanja 2001. i prvi put prestala sa radom usled majskih poplava. Hitna rekonstukcija objekta i njegovo ponovno stavljanje u funkciju su neophodni.

Grad Šabac će izraditi dokumentaciju glavnog gradjevinskog projekta, obezbediti potrebne dozvole za gradnju i iz sopstvenog budžeta obezbediti finansijsko učešće od 25% vrednosti građevinskih radova. Inženjeri i arhitekte Hausing Centra izvršiće revziju predloženog projekta, nakon čega će obezbediti tendersku dokumentaciju, učestvovati u izboru izvožača i pratiti građevinske radove.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price