gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
20.9.2013 - ORGANIZOVANE GO&SEE POSETE POTENCIJALNIH LOKACIJA

autobus i ljudiZa porodice smeštene u mobilnim novo formiranim naseljima Kijevo, Resnik, Makiš 1, Makiš 2, Jabučki Rit, Barajevo organizovane su posete lokacijama koje je Grad Beograd predložio za izgradnju socijalnih stanova u okviru projekta Izgradimo dom zajedno u Obrenovcu i Jabučkom Ritu (u periodu od 09.07.2013 – 11.07.2013) i u Orlovskom naselju u Mirjevu (u period od 16.09.2013 – 18.09.2013).


Lokacije je posetilo više članova svake porodice iz ovih naselja koje su izrazile interesovanje za ovaj vid stambenog zbrinjavanja.
U terensku posetu lokacijama povedeno je više članova porodice, a posebno su motivisane i žene, članice porodičnih domaćinstava da se uključe kako bi i one imale lični uvid u predložene lokacije i mogle da aktivno učestvuju u donošenju odluke u okviru njihovih domaćinstava.

Pored romskih porodica u posetama učestvovali su i predstavnici svih partnera na projektu – UN Office for Project Services (UNOPS), Grad Beograd – Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Danish Refugee Council (DRC) i predstavnici Hausing centra – centra za unapređenje stanovanja socijalno ugroženih grupa (HC).

Obilazak lokacija je jedna od faza u evaluaciji lokacija koje je Grad Beograd ponudio za potrebe projekta. Nakon obilaska lokacija porodice će imati prilike da podele svoje utiske o lokacijama u individualnim razgovorima sa predstavnicima DRC-a, a njihove sugestije će se uzeti u obzir prilikom donošenja finalne odluke o izboru lokacija za socijalne stanove.

unops-drc-hc-logo

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price