gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
28.9.2012 - UČESTVOVANJE HAUSING CENTRA NA SEMINARU O BEKUĆNIŠTVU U SLOVENIJI

Sl icoU okviru projekta DOM koji su realizovali Centar za socijalni rad Kranj, Slovenija, Drustvo ProSoc, Kranj, Slovenija, udruzenje MFS EMMAUS, Bosna i Hercegovina, i Udruženje građana Arena, Kraljevo, Srbija od 26. septembra održan je seminar – Usporedba obrade bezdomstva u regionu u Brdu kod Kranja, a 27. i 28. septembra i studijska poseta servisima za beskućnike u Kranju, Ljubljani i Celju. Na seminaru i u poseti ispred Hausing centra učestvovali su: Bojana Petrović, arhitekta, Časlav Ninković, sociolog i Milena Timotijević, sociološkinja.

U okviru projekta DOM koji su realizovali Centar za socijalni rad Kranj, Slovenija, Drustvo ProSoc, Kranj, Slovenija, udruzenje MFS EMMAUS, Bosna i Hercegovina, i Udruženje građana Arena, Kraljevo, Srbija od 26. septembra održan je seminar – Usporedba obrade bezdomstva u regionu u Brdu kod Kranja, a 27. i 28. septembra i studijska poseta servisima za beskućnike u Kranju, Ljubljani i Celju. Na seminaru i u poseti ispred Hausing centra učestvovali su: Bojana Petrović, arhitekta, Časlav Ninković, sociolog i Milena Timotijević, sociološkinja. 

Na seminaru, kome su prisustvovali predstavnici NVO i Centara za socijalni rad iz Srbije, BIH i Slovenije, Milena Timotijević je prezentovala rezultate istraživanja „Bez kuće, bez doma“ sa posebnim akcentom na:

  • Zakonodavni okvir i usluge sistema socijalne zaštite u Srbiji vezane za beskućništvo
  • Profil korisnika prihvatilišta za odrasla i starija lica
  • Uzroci beskućništva u zemljama u tranziciji i specifično u Srbiji
  • Preporuke istraživanja vezane za promene javnih politika

 Cilj projekta DOM u okviru kog je održan seminar i studijska poseta je prenos znanja i iskustva iz Republike Slovenije u druge zemlje Zapadnog Balkana i jačanje međusobne saradnje, kao i poboljšanje na području socijalne zaštite beskućnika i jačanje civilnog sektora aktivnog na ovom polju.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price