gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
UČEŠĆE NA TRIBINI O BESKUĆNIŠTVU U OKVIRU FESTIVALA VREVA

vt ico

U subotu, 22. septembra 2012. na Terazijskom platou, medju panoima na izložbi Hausing Centra, Crveni Krst Palilula je organizovao javnu tribinu na temu beskućništva. Tribina je bila deo festivala uličnog aktivizma VREVA. Predstavnica Hausing Centra bila je jedna od pozvanih učesnica tribine i predstavila je rad Hausing Centra na polju beskućništva i zaključke istraživanja koje je sproveo Hausing Centar.

Ostali učesnici tribine bili su predstavnici Centra za socijalni rad Palilula, prihvatilišta za odrasla lica u Beogradu, crkveno dobrotvornog društva srpske pravoslavne crkve u Beogradu i Crvenog Krsta Palilula.

Tribini se se spontano pridružio veći broj grđjana. U otvorenom i vrlo živom dijalogu razgovaralo se o razlozima beskućništva, potrebama beskućnika, kako smanjiti beskućništvo, isl. Posebno dragocen doprinos ovoj diskusiji dala su lica sa ličnim iskustvom beskućništva koji su se uključila u razgovor i podelila svoje iskustvo.

Jedan od zaključaka razgovora bio je da radeći zajedno - gradjani, nevladine organizacije i institucije sistema - možemo doprineti smanjenju beskućništva i unapredjenju položaja beskućnika, i da je potrebno neprekidno I sistematski raditi na podizanju svesti i zagovaranju za prava beskućnika .

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price