gototopgototop
ENG
  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
učešće Hausing centra na istraživačkoj konferenciji FEANTSA-e "Access to housing for homeless people in Europe" | Jork, Velika britanija

Y icoNa istraživačkoj konferenciji Access to housing for homeless people in Europe, u organizaciji FEANTSA, Univerziteta u Jorku i Evropske opservatorije za beskućništvo održanoj 21. Septembra 2012. Godine učestvovala je i Milena Timotijević, ispred Hausing centra predstavljajući rezultate istraživanja Bez kuće, bez doma, koje su realizovali Hausing centar i UK NVO DISC.

 

Na konferenciji je učestvovalo 85 predstavnika nevladinih organizacija, univerziteta i istraživačkih instituta iz 16 zemalja sveta koji se bave istraživanjem beskućništva, stanovanja i stambenih politika.

Iz Srbije konferenciji su prisustvovale Mina Petrović, profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milena Timotijević, saradnica nevladine organizacije Hausing centar iz Beograda.

 

Na konferenciji su prezentovana istraživanja čiji je fokus bio:

  • Socijalno stanovanje u Evropi
  • Iskustva sa Housing first modelom u praksi
  • Proces ostvarivanja prava na socijalno stanovanje
  • Inovativni lokalni projekti na polju pristupacnog stanovanja

 

Cilj konferencije bio je upoznavanje sa rezultatima savremenih istraživanja na polju beskućništva i stambene isključenosti u Evropi. Više o samoj konferenciji možete saznati na ...  eohw.horus.be

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price