gototopgototop
ENG

  O nama
  Projekti
  Usluge
  Socijalno stanovanje u
  zaštićenim uslovima
  Publikacije
  Vesti
  Podrška i partnerstvo
  Foto galerija
  Video galerija
  Linkovi
  Kontakt
SVEČANO OTVOREN OBJEKAT ZA SOCIJALNO STANOVANJE U ZAŠTICENIM USLOVIMA KOJI JE IZGRADIO HAUSING CENTAR

svecano otvaranje kovinU Kovinu su 30. jula 2012. godine svečano podeljeni ključevi za 15 stanova u novoizgrađenom objektu za socijalno stanovanje koji je realizovao Hauisng Centar. Novi dom u ovom objektu je pronašlo 27 lica. U stanove veličine od 30-47 m2 uselile su se 3 socijalno ugrožene porodice lokalnog stanovništva i 12 porodica iz kolektivnog centra Čardak u Kovinu, koje pripadaju jednoj od tri socijalno ugrožene grupe: samohrani roditelji, starija lica i parovi, porodice sa članom koji je hronicno bolestan ili je osoba sa invaliditetom.

Pored prava na korišcenje stanova u objektu, korisničke porodice dobijaju i podršku domaćinske porodice i stručnu pomoć Centra za socijalni rad. Useljenjem u nove stanove 20 lica će napustiti kolektivni centar „Čardak“ u kome su proveli ukupno 308 godina. Prosečna starost ovih korisnika je 53 godina i u kolektivnom centru je svako od njih proveo oko trećinu svog života. Najstarija stanarka novoizgrađenog objekta ima 85 godina, najmlađi ima 8 godina.

Površina novoizgrađenog objekta je 800 m². Stanovi su opremljeni osnovnom opremom i nameštajem. Izgradnja objekta započela je decembra 2011. godine i završena jula 2012 godine. Vrednost građevinskih radova i opreme je 275.000 evra.

Izgradnju objekta finansirala je Evropska unija iz programa podrške izbeglicama i interno raseljenim licima u Srbiji (fondovi IPA 2009), uz finansijsku podršku Fonda za pružanje pomoći izbeglicama, prognanim i raseljenim licima Vojvodine, Habitat for Humanity i lokalne nevladine organizacije Hausing centar. Projekat je realizovan u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije.

 
wha2014 
lista
 
hc tweet
 
Facebook Badge
 
yt-button
 
tenderi-ico
 
HC clip S
 
hck ico rs
 
WHA-14-15-Banner
 
IPA2012
baner pomoc poplave srp
  Sagradimodom
pairs logo
 
kirs logo srp
 
alt
 
alt
 
alt
 
Vodic
 
Publikacija
 
Licne price